domingo, 5 de abril de 2009

Algunos datos interesantes

Estendard. Ës un banderí amb l'emblema de Maria, que du brodada una M de color vermell i una A de color blau, amb una corona reial també vermella. Tot això sobre una tela blanca. A més hi ha les inscripcions "Congregación Mariana" a la part superior de l'estendard i "Santa Catalina", a la part inferior. Aquesta imatge és obra de les religioses jerònimes de Palma, i ha estat restaurada tres vegades: L'any 1965, el 1989 i el 1992.
Passos: El primer rep el nom d'Ecce Homo i és de segle XVII. Fa devers 1,60 metres d'alçària. És una obra d'art d'incalculable valor. El Diumenge del Ram de 1990 fou beneït pel capellà Sebastia Oliver Balaguer i va desfilar per primera vegada el Dijous Sant del mateix any. Presenta Jesucrist vestit amb una túnica vermella i un pal entre els braços. Envolten la figura un bon grapat de fanals i unes flors de color lila. El segon pas s'anomena La Dolorosa i fou estrenat el 1999. Escenifica la tristor de la mare de Déu que porta un vestit marró amb un vel o amb una tela verda que la cobreix. Du una corona circular daurada i als peus s'estén un jardinet de flors blanques.
Observacions històriques:
Aquesta confraria es formà l'any 1929, dins la congregació mariana de la parròquia de Sant Magí, a la popular barriada de Santa Catalina. El 1968, la imatge del Sant Crist dels Navegants presidia una altra processó que desfilava per l'extensa barriada de l'antic raval. El Dilluns Sant l'acompanyaven altres confraries: Nostra Senyora de la Salut, la de la Assumpció, la de la Setmana Devota del Carme i la Santa Faç.
L'any 1986 es va incorporar una banda de corneters i tamborers que ha estat substituida per una banda de música. Des del 1987 un grupo de dones vestides amb la típica mantellina espanyola completen la confraria.
La cofradía está hermanada con la del Buen Perdón de Palma.
(Datos extraidos del libro "Les Confraries de Mallorca", coordinado por Damià Nicolau, de la Asociación de Cofradías de Porreres")

No hay comentarios:

Publicar un comentario